Veckobrev, v 38-39

Hej!

Tänk att vi redan gått 5 veckor i skolan! Det har varit fem fantastiskt roliga veckor och nu börjar det bli dags att byta platser. Vi började redan förra veckan lite grand. 

Just nu går det inte att ringa till oss under skoldagen då vår telefon blev stulen under inbrottet förra veckan. Därför är det extra viktigt att ni ringer telefonnumren till skola24 och frånvaroanmäler ert/era barn vid t.ex. sjukdom. Se info längre ner i veckobrevet.

Fredag 22/9: Då är det dags för årets skoljogg. Barnen ska komma idrottsklädda till skolan kl 8:00 som vanligt. Duscha får de göra hemma efter dagens slut eftersom det inte finns möjlighet för skolan samtliga elever att duscha. Ungefär kl 12:00 avslutas skoljoggen med prisutdelning. Därefter slutar barnen skolan för dagen. Dagen kommer att genomföras oavsett väder! På skoljoggen brukar vi ha en frivillig insamling till välgörande ändamål. I år går de pengar vi får in till Barncancerfonden. Pengarna samlar vi in i klassrummet innan vi springer. Lämnar alla på skolan 10kr blir det 5500 kr!

Fredagen den 29/9 är det studiedag i skolan. Fritids är öppet som vanligt.

Utvecklingssamtal: Jag börjar med år 1 som fått hem lappar med tider denna och nästa vecka. Jag börjar samla in lapparna i morgon (eftersom jag glömde det idag). Därefter ger jag er en av de tider ni fyllt i och skickar lappen tillbaka som en bekräftelse. Jag lägger även in samtalstiden i Unikum.

Sjukanmälan: Nu fungerar sjukanmälan på skola24! Ni föräldrar ska alltså ringa något av nedanstående nummer innan kl. 08:00 om ert barn inte kan komma till skolan. Man måste ringa varje dag som barnet är borta. Ringer ni inte blir det ogiltig frånvaro för ert barn.

Svenska 0515 777604

Albanska 0515 776634

Arabiska 0515 776635

1-3;

So: Förra veckan startade vi ett område som heter “Du och jag”. Barnen fick arbeta i grupper där de fick diskutera utifrån några frågeställningar som var ställda till bilder/texter på/om några barn. Det var givande diskussioner och bl.a. pratade vi om namn (varför vi fått de namn vi har) och varför det är bra att vara olika.
No: Vi fortsätter prata om årstider, hösten. Vi letar smådjur utomhus.
Eng: Vi lyssnar/tittar på en serie på engelska och övar oss på att prata. Vi håller på med en liten film.

År 1:
Sv: Denna vecka repeterar vi de bokstäver vi lärt oss och jobbar ikapp. Vi läser och skriver efter förmåga.
Ma: Vi fortsätter med siffran 5. Vi delar upp talet samt tränar på addition och subtraktion 0-5.

År 2
Sv: Vi fortsätter arbeta med kap 3 i läseboken och arbetsboken samt försöker bli klara med berättelserna med målande beskrivningar som vi påbörjat.
Ma: Vi arbetar klart med kapitel 1, addition och subtraktion 0-100 med tiotal och ental.

År 3:
Sv: Vi fortsätter arbeta med kap 3 i läseboken och arbetsboken samt försöker bli klara med berättelserna med målande beskrivningar som vi påbörjat.
Ma: Vi fortsätter att träna på addition och subtraktion med uppställningar och växling. Att växla med hundratal samt växla över noll är nytt för oss.

Veckans läxor:
1:or

Sv: Läsa Magiska kulan kapitel 3.
       De som inte gjorde/lämnat läxan från förra veckan ska skriva meningar
      “Jag ser en/ett___________.” + rita en bild i ett litet häfte de fått hem.
2:or
Sv: Läsa kapitel 3 i Diamantjakten + läxboken

3:or
Sv: Läsa kapitel3 i Nyckeln till skatten + läxboken

Ha en fin vecka Katarina, Jolanta och alla kollegor i M-huset.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *