v 42

Hej!

Vi hade tur med vädret förra veckan, när vi hade lite ont om klassrum. Många dagar var det fint väder på förmiddagen så vi kunde jobba utomhus. Hela veckan gick bra och barnen var duktiga på att förflytta sig mellan de olika lokalerna och de olika grupperna. Vi var en del i Mediateket men inte alls så mycket som vi från början trott. Var eleverna inte i Mediateket var de antingen utomhus med Bettis eller i Bettis klassrum (med Bettis el mig). Nu finns det i alla fall ventilation med fungerande inluft även i vårt klassrum och även om det var varmt i fredags så var luften bättre tyckte jag. Tyvärr blir det varmt i hela M-huset när solen står på.

Den här veckan har vi tänkt ha en liten utflykt till Tallskogen på torsdag fm med klasserna 1-3 a-d. Barnen får gärna ha med sig en liten fikamatsäck eftersom det kan vara lite mysigt. Det betyder en mindre matsäck då vi äter lunch i skolan som vanligt och barnen slutar klockan 13.00. Inget godis!

Tisdag 24/10 är det FN-dagen och den kommer vi att fira i skolan med två konserter under skoltid och en konsert för er föräldrar på kvällen. Våra barn sjunger på konserterna. Mer info kommer från musiklärarna.

Vecka 44 är det lov från skolan.

År 1-3
I So ska vi jobba med barnkonventionen. Vi kommer bl.a. att jämföra vad som är viktigt för barn i Sverige och för barn i hela världen. Det skiljer en del. Vi fortsätter nästa vecka.

I No börjar vi på ett nytt område som heter ”Lösningar & blandningar”. Här kommer det att bli en del experiment. Vi kommer även att träna på att skriva en enkel labbrapport.

År 2 – 3
I engelska tränar vi på kroppsdelarna. Till på onsdag har barnen i läxa att kunna kroppsdelarna. De har fått en stencil att träna på.

Film med orden:

Länk till övning på Glosor.eu – kroppen

År 1

SV: Vi jobbar med bokstaven och ljudet Nn.
Ma: Nu ska vi träna på att se sambandet mellan addition och subtraktion. Kan vi additionstabellerna så kan vi även subtraktion.
År 2
Sv: Vi tränar på stavning och framförallt på dubbelteckning.
Ma: Nu är det dags för uppställning i subtraktion. Läxan är dock att börja träna på multiplikationstabellerna. 2:ans tabell.
År 3
Sv: Vi tränar på stavning och framför allt dubbelteckning.
Ma: Nu är det multiplikation som gäller och sambandet mellan addition och multiplikation.


Veckans läxor:
År 1:
Ma: 6:ans additionstabell.
Sv: Ställ frågor till dina föräldrar om ditt namn. Be om hjälp med att skriva svar på frågorna, Hur kom det sig att jag fick det namn jag fick? Vem valde mitt namn? Hur många bokstäver är det i sitt namn? Vet du vad ditt namn betyder? Något mer du vill berätta om namnet?
År 2
Sv: Läxa: Skriv till bilder. Tänk på dubbelteckning och målande beskrivningar.
Ma: 2:ans multiplikationstabell.
År 3
Sv: Läxa: Skriv till bilder. Tänk på dubbelteckning och målande beskrivningar.
Ma: 2:ans och 4:ans multiplikationstabellHa en fortsatt trevlig höstvecka,

Katarina och Jolanta

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *