Vecka 43

Hej!

Nu är det sista veckan innan höstlovet och rutinerna börjar sätta sig. Efter en vecka med ny ventilation måste jag säga vilken skillnad! Jag vet inte om alla elever märkt någon annan skillnad än att vi har en vit “trumma” i taket men jag märker stor skillnad själv. Vi har också möblerat om lite i klassrummet och jag upplever att det ser betydligt luftigare ut nu. Arbetet fortsätter med att fixa till hyllorna.

Torsdagens utflykt till Tallskogen gick jättebra och vi hade en väldigt trevlig stund med mycket lek. Bilder kommer…

Då det varit mycket spring i korridorerna gäller följande om mornarna; kl 7:40 avslutas inneverksamheten för de barn som går på fritids och alla barn är ute fram till kl. 8:00. Dörrarna i korridoren kommer att vara låsta fram till kl. 8.00.

Tisdagen 24/10 firar vi FN-dagen i skolan med konserter kl 9:30 & 12:00 för skolan elever. Klockan 17:30 får ni föräldrar möjlighet att lyssna till konserten. Samling 17:15 i korridoren utanför idrottshallen. Barnen kommer att ha på sig tröjor som vi målat i skolan.

Onsdag 25/10 åker år 3 till soptippen på studiebesök. Det brukar vara ett mycket trevligt och lärorikt besök. En del av besöket kommer barnen att tillbringa utomhus. Det kan blåsa en del på soptippen så de är viktigt att barnen har varma kläder, gärna mössa och vantar också!

Torsdag 26/10 får år 1 besök av Miljöverkstaden som pratar elsäkerhet med dem. Även detta är ett bra studiebesök. Barnen stannar kvar på skolan.

Fredag 27/10 firar vi Halloween med bl.a. pyssel och mys. Barnen får gärna klä ut sig men ingen får ha mask för ansiktet! De får också gärna ha ett gosedjur med sig då det även är Internationella Nalledagen på fredag. Vi tänker ha lite mysfika efter lunch. De som vill får därför gärna ha med sig något gott att bjuda på, hembakat el handlat spelar ingen roll. Tänk på att nötter och mandel inte är tillåtet.

Vecka 44 är det sedan lov från skolan och vi ses igen 6/11 med nya friska tag!

Veckans läxor:
Läsa kapitel 8 + läxbok
Matematik: Individuell läxa, göra klart mattebok.
Svenska: Individuell läxa, gör klart arbetsbok.
Detta innebär att en del barn inte har några läxor.
Tänk på att arbetsbok och mattebok måste med till skolan varje dag då vi även arbetar med detta mål i skolan denna vecka!

Trevlig höstvecka,

Katarina och Jolanta

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *