Vecka 49

Hej!

Först kommer en viktig påminnelse från fritids! Detta gäller enbart er som INTE lämnat besked om julledigheten. Ni MÅSTE lämna in era barns närvaro/ledighet över jullovet senast onsdag! Ni behöver göra detta för att fritids ska kunna beställa rätt antal portioner mat till lovet. (Egentligen var sista dagen för detta i fredags…) Det är skolan som får betala för maten och om det beställs allt för mycket mat kastas det som blir över. Pengar som vi kan göra roligare saker för på skolan och fritids. Till er som inte svarat: Klicka på följande länk och fyll i hur ditt/era barn kommer att vara på fritids under jullovet; https://goo.gl/forms/Dgi6Cy8FfLyQKw4N2

Behöver ni hjälp? FRÅGA personalen på fritid så hjälper de er. Det finns även en QR-kod på lite olika platser i korridoren som leder till samma länkadress. Era barn har koll på hur man använder QR-koder så fråga dem om ni är osäkra.

Terminen börjar nu lida mot sitt slut och vi avslutar mycket av det arbete vi har igång. Läxorna kallar vi “pytt i panna” eftersom de kommer att bestå av lite av varje. Det blir olika läxor för olika barn. Mycket blir att jobba i kapp sådant man missat/inte hunnit med. När det gäller matteboken så finns det en del sidor som vi medvetet hoppat över för att det var lite mycket just då. Dessa sidor försöker vi nu hinna komma ikapp med. En stencil i matten är dock utdelad, områden vi arbetat med i klassen de sista veckorna.

I fredags startade vi vår adventkalender. Bakom varje kula/lucka döljer ig en teckning som någon i klassen gjort samt ett uppdrag. Fredagens uppdrag var att säga “Hej!” till tre personer som man inte brukar leka med. Vi får se idag vad som döljer sig bakom helgen luckor/kulor. Bakom någon lucka kommer det att dölja sig ett bakuppdrag till klassens julavslutning. Skulle det vara så att man inte har möjlighet till att baka ber jag er meddela detta till mig så att jag kan ge uppdraget till någon annan. Vi har kompisar i klassen som inte tål mjölk. Som tidigare gäller inga nötter eller mandlar på skolan.

På torsdag får vi ett studiebesök till klassen. De ska se hur vi arbetar digitalt på skolan. Spännande! Vi håller just nu, som en del av arbetet i matematik, på med att låta barnen skriva, sedan visa och berätta hur de räknar ut olika tal. Allt på olika nivåer och i olika appar. Här får barnen verkligen träna och visa de förmågor som vi ska bedöma.

So: Vi fortsätter arbeta med att titta och diskutera nyheter och prata om källkritik.

Idrott: Vi dansar vidare och kommer snart in på juldanser.

Ma År 1: Vi börjar räkna med talet 11. Även här har man nytta att kunna de tabeller vi tränat på och haft i läxa.

Ma År 2&3: Vi börjar med division. Nu har man stor nytta av att kunna de tabeller vi tränat. Kan ditt barn inte tabellerna går det utmärkt att fortsätta extra träna hemma. Elevspel är en sida som kan vara till hjälp och som barnen brukar gilla: https://www.elevspel.se/amnen/matematik/multiplikation.html

OBS! Det är viktigt att barnen kan de additions, subtraktions och multiplikationstabeller de får hem i läxa utantill. Det underlättar för dem när de ska lösa matteuppgifterna. I förra veckans veckobrev finns länkar som kan vara bra att använda.

 

Veckans läxor, 1-3:

Svenska: Läsa kapitel 13 samt svara på frågor i läsläxeboken. Tänk på att skriva riktiga meningar och läslig handstil.

Ev. individuell läxa för att komma i kapp.

Matte: Stencil samt ev individuella läxor i matteboken.

 

Fortsatt trevlig vecka,

Katarina och Helene

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *