Vecka 50

Hej!

Då kör vi näst sista veckan innan jullovet och det känns som om tiden har flugit iväg. Man brukar ju säga att tiden går snabbt när man har roligt och roligt är just vad vi har haft denna termin. Det har varit mycket nytt att ta tills sig men allt eftersom har vi funnit rutiner och arbetsformer som fungerar. Vi har nu nästan alltid ett lugn och bra arbetsro i klassrummet och det är en härlig känsla. Klassen har blivit riktigt duktiga på att fokusera på vad de ska göra och arbeta med detta. Härligt!

VIP-profilen ber att få tacka för alla julklappar som samlades in. I veckan for de iväg till Rädda Barnen med 200 inslagna julklappar.

Den kommande två veckorna arbetar vi med “terminen som gick”. Detta innebär att vi jobbar klart med sånt som hänger efter, går igenom moment som varit svåra ytterligare några gånger. Det är viktigt att 1:orna kan additionstabellerna 1-10 utantill nu och att 2:orna och 3:orna kan de multiplikationstabeller, vi tränat. 2:or och 3:or har börjat med division och då har de stor hjälp av att kunna multiplikation. 1:orna behöver kunna additions- och subtraktionstabellerna upp till 10, när vi nästa termin börjar räkna med tal över 10.

Förra veckan hade vi studiebesök från Värnamo. Det var rektorer som ville se hur vi jobbar med IKT. Som jag skrev i veckobrevet förra veckan arbetade vi med att förklara matematiska begrepp i två olika appar. När eleverna är klara skickar de filmerna till mig så att jag kan göra en bedömning över hur bra de kan begreppen och vad de behöver träna vidare på. Klassen var jätteduktig och rektorerna var imponerade, Kul!

På onsdag är det dags för årets Luciafirande och ni är hjärtligt välkomna då. Barnen vara i skolan kl. 7:00. De ska komma ombytta till skolan. Vi har glitter och tärnljus. Pojkarna ska ha på sig svarta byxor och vita skjortor/tröjor eller Staffanslinne och flickorna har svarta byxor och vita blusar/tröjor eller tärnlinnen. Luciatåget börjar 7:30 i idrottshallen.

Efter det åker 2:orna med buss på studiebesök till konserthuset. De ska få en rundvandring både framför och bakom scenen och sen se en föreställning. De kommer tillbaks till skolan ca 12.15 och då äter de lunch. De går enligt schema.

fredag 15/12 ska vi ha jultemadag i M-huset. Det är skolans VIP-profil som kommer att hålla i dagen som innehåller pyssel, traditioner och lekar. Det ska bli jätteroligt.

 

Lite hållpunkter inför nästa vecka:
Vecka 51
Måndag-onsdag slutar hela klassen 13.00 varje dag.
Torsdag 21/12 slutar barnen efter lunch. Vi äter 10.45 och fritids öppnar 12.00. Denna dag har vi juldans och de barn som har, får gärna ta med sig en tomteluva.

Skolstart onsdag 10/1-18

Veckans läxa, 1-3:

Sv: Läsa kapitel 14+läxboken
Det kan bli någon annan extraläxa i t.ex. matte om något ska göras färdig

 

Trevlig vecka Katarina & Helene

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *