Vecka 51

Hej!

Då var det dags för sista skolveckan innan jullovet. Vi fortsätter att göra klart i böcker och stenciler i lådan under denna vecka. Målet är att matteboken ska vara klar men det är inte meningen att någon ska sitta hemma och räkna som en tok. Efter att jag och Bettis bestämde att barnen inte skulle räkna öva- och prövasidorna har många fått upp farten och hinner med i alla fall en av dessa sidor. Det blev inte så övermäktigt för barnen och de kände att de fixade lite mer än vi krävde. De kände sig duktiga! Vi tycker att detta är ett bra koncept så vi fortsätter med det till våren.

Denna vecka blir det ingen ny bokstav för år 1 och ingen ny läsläxa för någon. Det är emellertid bra om era barn fortsätter att läsa annat över lovet.

En lite påminnelse till oss alla att ta av oss skorna när vi går i korridoren. Det blir jättesmutsigt annars och det blir svårt att få rent strumporna. Inneskor är också bra att ha nu på vintern eftersom golven blir kalla.

Kort info om sista veckan:

Måndag 18/12 & tisdag 19/12 slutar klassen klockan 13.00.

Onsdag 20/12 slutar klassen 12.30. På fm går vi till idrottshallen och hejar på lärarna som möter niorna i innebandy.

Torsdag 21/12 slutar klassen efter lunch. Vi har terminsavslutning. På förmiddagen har vi traditionella juldanser i idrottshallen. Barnen får gärna ha en tomteluva på huvudet då. Ett par barn i klassen har erbjudit sig att fixa fika till klassens julmys. De barn som har erbjudit sig att baka tar med sig det. Eftersom det blev så mycket fika över vid halloween så provar vi att göra såhär istället och alternera barn vid högtiderna. Om ert barn har erbjudit sig att fixa men ni inte har möjlighet så hör av er så löser vi det.

 

Vi ber att få tacka för en mycket trevlig termin och nöjda går vi nu på jullov.  Skolan startar igen onsdagen 10/1-18 kl 8.00.

Katarina och Helene

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *