Vecka 4

Hej!

Då har vi varit igång i 1,5 vecka. Det var väldigt roligt att träffa alla goa elever igen och alla verkade glada över att börja igen. Vi har haft en kanonstart med härlig stämning och mycket jobb. Klassen är fantastiskt positiv och duktiga på att arbeta.

Vi försöker variera undervisningen så att vi kan lära samma sak på olika sätt och det lägger barnen märke till. Första veckan hade vi en utelektion i svenska tillsammans med klass 1-3b. Vi var 40 barn ute på ängen rakt över vägen. 1:orna hade en uppgift och 2-3:or en annan. Alla jobbade frenetiskt och engagerat tillsammans i grupper. Inga tråkiga miner över att vädret var något blött. Härligt!

Jag vill påminna om att skicka med barnen extrakläder; strumpor, byxor, vantar. Det är också bra om barnen har stövlar/skor som tål vatten eftersom de är ute en hel del både på raster, lektioner och fritids. Det är även bra om de har någon form av inneskor i skolan.

I onsdags fick eleverna med sig en lapp ang matsäck till nästa utflykt, skridskoåkning 8/2. De flesta har lämnat in lappen men jag saknar några. I morgon måndag beställs matsäck till dem som uttryckt önskemål om detta samt till dem som inte lämnat in något lapp! Har ni inte lappen går det bra att mejla till mig på katarina.forsell@helsingborg.se och ange om ert barn ska ha egen eller skolans matsäck. Dessutom kolla gärna redan nu om ni kan få tag på/låna skridskor till era barn. Det finns ett begränsat antal att låna på ishallen. Det samma gäller hjälm.

torsdag är det dags för Rapunzel på stadsteatern. Vi kommer att åka med hyrd buss både dit och hem. Påminnelse om att ta med matsäck för er som meddelat detta. Skolan börjar som vanligt klockan 8.00 och då kommer hela klassen att gå igenom ny läsläxa. Även år 3 som brukar ha idrott då. Det blir ingen idrott för treorna. När vi kommer hem slutar alla som vanligt 13.00.

Glöm inte bort att sjukanmäla era barn när de är hemma. Sjukanmälan på skola 24 ska göras varje dag eleven är sjuk och innan kl. 8.00 på tel: 0515-777 604. Telefonnummer till övriga språk samt instruktion via länken: FRÅNVARO . Behöver vi ringa upp er registreras frånvaron som ogiltig.

NO: Experiment vattnets kretslopp samt skriva klart faktan om vattnets kretslopp & olika faser.

SO: Vi fortsätter arbetet med kartan. Fortsätter rita en karta över sin bänk i klassrummet. Tittar på kartbild över skolgården/vårt närområde. Vad ser vi? Hur vet vi det? Hur vet vi vart vi är? Vilka symboler används? o.s.v.

Svenska:
År 1: Bokstaven Kk och berättande text.
År 2+3: Berättande text samt arbetsboken.

Matte:
År 1: Vi fortsätter med talen 13-20 samt problemlösning.
År 2: Multiplikation tabellerna 3 och 4 samt problemlösning.
År 3: Fortsätter med bråk samt problemlösning.

Veckans läxor:
Ma:
År 1: Problemlösning
År 2: 3:ans multiplikationstabell
År 3: Problemlösning, bråk

Sv 1-3: Läsläxa; kap. 16+läxboken samt träna på stavning.

So 1-3: Vecka 4-5; Rita en karta över ditt/ett rum där hemma. Ska vara klar torsdag vecka 5.

 

Trevlig vecka, Katarina och Helene

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *