Vecka 6

Hej!

 

Då var det bara 2 veckor kvar till sportlov… Undrar vart tiden tar vägen? Det är alltså sportlov v 8. Det är även studiedag fredagen den 1672. Ingen skola då heller. Glöm inte fylla i formuläret till fridis ang närvaro/ledighet på lovet. Länk finns i tidigare inlägg här på bloggen: SPORTLOVET

Förra veckan var det många barn sjuka i M-huset. Vår klass var relativt förskonad jämfört med de andra men… Tänk på att inte skicka era barn till skolan om de inte är bra då smittorna snabbt sprids!

Denna vecka åker vi iväg till ishallen och åker skridsko på torsdag, 8/2. Glöm inte matsäck (för er som ej ska ha skolans), gärna med något varmt att dricka. Kom också ihåg att ta med skridskor, ni som har egna. När man åker skridskor behöver man ha hjälm på huvudet. Om ni har en hjälm hemma ta med den. Vantar och täckbyxor ska man ha med sig den dagen. De hjälper mot kyla och väta om man ramlar mycket. Vantar skyddar även händerna om någon råkar åka på dig när du ligger ner. Barnen får inte ta några pengar med sig!

Under vecka 6 och 7 kommer Olweusenkäten att göras. För vår del är det 3:orna som ska göra den. Resultatet av enkäten ligger sedan till grund för vårt Olweusarbete på skolan.

Ma: Vi fortsätter med klockan. Denna vecka kommer vi att räkna med tid, ex vad är klockan om en halvtimme.

Sv: Vi fortsätter med narrativ text (berättande, ex sagor) efter en viss stödstruktur. Fär år 1 står bokstaven Uu på tur. Vi ber er om en tom toarulle under veckan då vi tänkt pyssla något på Uu med den.

No: Vi fortsätter med att sortera samt att motivera varför vi delar upp saker på olika sätt. Vi dokumenterar i vår NO-boken i bookcreator där vi skriver/talar in allt vi lärt oss och alla experiment samt foto. Vi ska även titta på experimentet med vattnets kretslopp som vi låtit stå ett par veckor…

So: Vi fortsätter med kartan.

Eng: År 1 har börjat med lite engelska på torsdagarna efter läsläxan, ca 15 minuter. Vi pratar om vad vi heter, om vi har något smeknamn & hur vi mår. Vi tittar på “Pick a colour” och tränar oss på att prata. År 2&3: Vi fortsätter att prata om kläder. Nytt är att de har glosor tills på fredag. År 3 ska kunna skriva dem medan det räcker att kunna säga dem i år 2. Naturligtvis får även år 2 skriva dem om de vill.

Läxor, OBS! Till fredag denna vecka pga ishallen:
Sv: Läsläxa kap 18+läxboken
År 1 även stencil med rimord

Ma: Stencil, klockan
Eng:
År 1, kunna/våga prata/fråga – My name is… What is your name? I am … years old. How old are you? How are you? I´m …. (ex fine, good, happy)
År 2&3: Vi pratar om kläder; glosor att kunna pants – byxor, dress – klänning, shoes – skor, cap – keps, mössa, socks – strumpor, samt fraserna “I´m wearing…. What are you wearing?” År 3 ska kunna skriva orden medan år 2 ska kunna förstå och våga säga dem. Vill man skriva orden går det bra.

// Katarina och Helene

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *