Vecka 9

Hej igen!

Välkomna tillbaka! Jag hoppas att alla haft ett skönt lov. Själv har jag vilat mycket för att återhämta mig från influensan. Från Bettis har jag fått höra att klassen fungerade bra veckan när jag var sjuk och allt inte blev som vanligt. Roligt att höra!

Vecka 9 blir en vanlig vecka utan avbrott. Väderleksrapporten säger att det ska bli kallt väder i veckan så tänk på varma kläder eftersom vi är ute en hel del både i skolan och på fritids.

Eftersom samtalen med år 1 blev inställda pga min sjukdom tar vi nya tag i dem igen. Jag har mejlat koden igen. Till er som inte har lämnat mejladress kommer det ett papper. När jag fått svar från alla i år 1 kontaktar jag er i år 2 o.s.v. Målet är att alla samtal är klara före Påsklovet.

Före lovet gjorde klassen en mattediagnos om klockan utifrån den nivå barnen arbetat med. Jag har inte sett denna ännu med hört att många barn behöver träna vidare på att räkna tid. Det kommer vi att göra i skolan samt som läxa.

Innan lovet avslutade även klassen sina skrivuppgifter ang berättande text, där de skrev mycket strukturerat utifrån fyrfältaren. Dessa berättelser ska vi läsa och sen jobba vidare med så att barnen kan skriva berättelser med röd tråd, målande beskrivningar, stor bokstav och punkt. Jag har inte läst berättelserna ännu men enl Bettis som snabbläst dem ser resultatet bra ut. Dock behövs det lite träning på stavning.

Sv:
År 1 jobbar med Hh och sammansatta ord.
År 2 jobbar med ng-ljudet
År 3 jobbar med j- och sj-ljudet.

Ma:
År 1: tiotalsövergång, 8+5, samt mäta
År 2-3: Mäta

So: Vi fortsätter att jobba med världsdelarna och titta på olika kartor.

No: Vi påbörjar arbetet med våren. Vid snö och kyla kan det ev några experiment med vatten/snö/is.

Veckans läxor:

Svenska:
År 1-3: Läsläxa kap 19 + läxboken. Barnen ska svara på frågorna med hela meningar och läslig handstil.
År 1: Välskrivning
År 2: Korsord ng-ljudet
År 3: korsord j-ljudet

Matte:
År 1-3: Mattestencil klockan, utifrån nivå.

 

Hälsningar Katarina & Helene

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *