Vecka 11

Hej!

Så blev det vinter med snö och minusgrader. Härligt tyckte de flesta. Lite bökigt med alla kläder tyckte andra. Vädret hindrade oss inte från att vara ute och ha lektioner i matematik samt åka pulka på skolans val. Vi arbetade med geometri och programmering både ute och inne. Jättekul tyckte barnen och hade många kloka reflektioner efteråt. Inlägg med bilder kommer här på bloggen så fort jag hinner.

Det blir väldigt blött i korridoren när vädret är så här och vi rekommenderar barnen att ha med sig inneskor och extra strumpor. Extra ombyte av kläder är inte heller helt fel.

En liten påminnelse om det telefonnummer ni föräldrar ska ringa, när ni sjukanmäler barnen till Skola 24. Telefonnummer till Skola24 är: 0515 777 604. Det går också bra att göra sjukanmälan vi skolportalen. Då följer ni länken här på bloggen till skolportalen: https://skolportalen.helsingborg.se/om-skolportalen/  Tänk på att anmäla barnen varje dag som de är sjuka, tack.

Här kommer lite viktiga datum att komma ihåg:

  • Vecka 12 slutar alla barn kl. 13.00 hela veckan då det är samtalsvecka i skolan.
  • Vecka 13 är det påsklov. Åter i skolan 3 april.
  • 25 april studiedag i skolan
  • 30 april lovdag i skolan
  • 11 maj lovdag i skolan

 

Den här veckan börjar 3:orna med sina nationella prov. Vi kommer att ta det lugnt. Proven behöver inte vara klara förrän i maj. De genomförs i svenska och matematik.

Sv: Förra veckan arbetade alla i klassen med återberättande text om vår pulkaåkning. Vi skrev gemensamt med de som behövde detta medan andra valde att skriva själv utifrån stödstruktur om återberättande text.
Åk 2-3: Vi fortsätter att arbeta med stavning och grammatik. Dubbelteckning för 2:orna och sj- & tj-ljud fortsätter med 3:orna.
Åk 1: Vi jobbar vidare med bokstäverna och deras ljud. Denna vecka är det Öö som vi jobbar med. Vi skriver också enkla meningar.

Ma: Hela klassen jobbar med geometri på olika nivåer. Begrepp vi jobbar med är stråle, linje punkt, månghörning, vinklar mm. Vi kommer även att fortsätta med analog programmering då den kommer in på ett smidigt sätt i geometrin samt i so.

So: Vi ska rita flaggor och se om vi hittar lite fakta om djur från olika världsdelar. Vi tränar också på namngeografi, att kunna sätta ut de olika världsdelarnas namn. Detta tränas både med lappar, analogt, och digitalt på iPad och med analog programmering för åk 2 & 3.

Den här veckan har vi ingen läsläxa men vi vill att barnen läser något hemma ändå för att träna sin läsning.

Veckans läxor:

Sv:
År 1 Skriv en saga om en ödla. Använd fyrfältaren.
År 2 Skriv en saga med hjälp av ng-ljudsorden.
År 3 Skriv en saga med hjälp av sj-ljudsorden.
Tänk på punkt, stor bokstav och läslig handstil.

Ma:
År 1: stencil där du tränar addition i talområdet 0-20
År 2: stencil där du tränar algoritmer.
År 3: stencil där du tränar addition med uppställning och växling.

 

Trevlig vecka, Katarina och Helene

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *