Vecka 12

Hej!

Vilken helt fantastiskt strålande helg vi haft med klarblå himmel och en skinande sol! Även om det varit kallt så känns det att solen värmer skönt nu. Nu tar vi tag inför sista veckan innan påsklovet!

Denna vecka kommer att gå i påskens tecken. Därför gör vi ett litet uppehåll med kartan för att prata om denna högtid. Veckan efter påsk avslutar vi arbetsområdet med kartan.

Veckan som gått började 3:orna med sina nationella prov. Lite nervöst var det men när vi gjort ett prov kändes det inte så farligt längre. Vi ska försöka avdramatisera det hela så mycket vi kan och försöka ta det som en vanlig matte- resp. svensklektion.

Jag vill påminna om att barnen slutar kl. 13.00  varje dag denna vecka (12) eftersom det är samtalsvecka i skolan.

I veckan kommer barnen att få med sig information hem från Team Rynkeby. Klasserna F-6 kommer att fredagen den 13/4 ha idrottsdag. Då kommer vi att vara på Hedens idrottsplats. Där kommer barnen att springa runt Heden, 400 m, och samla varv. Dessa varv hoppas vi ska generera lite pengar, se infoblad, som vi sedan skänker till Barncancerfonden. Som sagt mer info kommer.

På fredag får de barn som vill vara utklädda. Kanske har vi en och annan påskkärring i skolan innan de far vidare mot Blåkulla! Vi tänker också ha en lite påskfika och undrar om det finns några familjer som skulle vilja baka? Då vi pratade om det i fredags var det några elever som sa sig vija detta men de behöver ev hjälp i köket… Mejl mig gärna så att jag vet: katarina.forsell@helsingborg.se

Denna vecka arbetar vi i kapp med sånt som vi inte riktigt hunnit färdigt med. Veckans läxor blir individuella utifrån ovanstående vilket bl.a. kan innebära att en del barn enbart har läsläxa kap 21+läxbok.

Nu hoppas vi att veckan blir lika solig som helgen varit och önskar alla en Glad Påsk!
Påsklov vecka 13 + 2/4. Skolan börjar igen den 3 april.

 

                   Glad Påsk önskar

                  Katarina och Helene

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *