Vecka 20

Hej!

Då har vi haft ytterligare en härlig långhelg att hämta krafter och ladda batterierna på. Nu återstår inte många veckor på detta läsår. Oj, så fort tiden går! Särskilt när man har så trevligt och roligt som vi haft det!

Förra veckan kom jag äntligen tillbaka efter min långvariga sjukfrånvaro. Det var jätteroligt att träffa alla elever och kollegor! Jag fick ett varmt välkomnande och det var många som önskade mig välkommen tillbaka. Även från de elever som inte går i vår klass. Det värmer!

Eftersom jag fortfarande var väldigt trött så började jag på 50 %. Jag blir lite piggare för varje dag men möjligheten finns att det blir liknande den kommande veckan. Jag känner efter dag för dag och anpassar mig efter det. Eftersom vädret var så fantastiskt på onsdagen blev det aldrig någon lektion i mediateket. Vi hade lektion utomhus istället. Underbart!

Vi kommer under de resterande veckorna att jobba klart och knyta ihop läsårets skolsäck i alla ämnen. 3:orna avslutar den här veckan sina nationella prov och 1:orna jobbar klart med bedömningsstödet i svenska och matte. Det ser bra ut.

fredag, när 3:orna har slöjd, kommer de blivande 1:orna på besök till klassen. De kommer att besöka oss ytterligare en fredag.

Vecka 21 kommer vi att ha 2 teknikdagar med olika stationer. Jag skulle bli väldigt glad om ni kunde hjälpa mig att samla ihop lock från mjölkförpackningar el petflaskor. Alla barn behöver 4 st korkar. Det går bra att ta med fler. De som eventuellt blir över kan vi använda till annat.

23 maj är 3:ornas föräldrar välkomna till klassrummet mellan klockan 17.00 och 18.00 för att titta på nationella proven. Vi vore tacksamma om ni mailar och talar om ifall ni tänker komma så att vi kan plocka fram alla papper. Min mejladress är katarina.forsell@helsingborg.se

30 maj är det dags för årets beachhandboll för 3:orna. Vi återkommer med mer info om matsäck m.m.

4-5 juni åker 3:orna iväg på läger till Hjelmsjövik. Vi återkommer med info och packlista.

So: Vi håller oss à jour med vad som händer i världen genom att titta på Lilla aktuellt.
Arbetet med Råå fortsätter och vi gör turistbroschyrer. Vi ska också prata lite historia om Råå.

Ma:
År 1: räknar hela tiotal och dubbelt och hälften.
År 2: tränar algoritmer, uppställningar, med minnessiffror, lån och växling.
År 3: slutför NP och räknar multiplikation med 10 och 100.

Sv:
År 1 fortsätter med alfabetet och den här veckan tränar vi på C. Lite lurigt.
År 2 & 3 jobbar mycket med läsförståelse samt stavning. Trots att läseboken är slut, tränar vi vidare på läsning. Om barnen får, får de gärna ta med sig en skönlitterär bok hemifrån. Det är inte alltid som de hittar något de vill  läsa i skolans mediatek.

Veckans läxor:
Sv Läsförståelse
Ma Individuella läxor


Vi önskar alla en härlig arbetsvecka, 

Katarina och Helene

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *