Vecka 39

Hej!

Nu har alla grindar kommit på plats på vår gård. Det är viktigt att vi hjälps åt att stänga dessa. Vi ber er därför att vara noga med att stänga grindarna när ni går igenom dem.

Utvecklingssamtalen är nu klara för åk 1 och åk 2:s samtal har startat. Åk 3 har fått med sig lappar hem med tider. Skicka gärna tillbaka dem snarast. Om ni hittar rätt i Unikum så får ni gärna gå in och fylla i ”gubbarna” under fliken samtalet och detta är jag innan samtalet!

Förra veckan avslutade vi arbetet med valet med att rösta på våra klasspartier. Vi använde valsedlar och valbås. När vi röstat blev vi även avprickade i en vallängd av valförättare. Dessa räknade sedan rösterna och vi skrev upp rösterna efter hand så att alla kunde följa räknandet via vår Appletv.

Jag är på kurs på tisdag (25/9). Gunilla Holm kommer att vara vikarie denna dag. Gunilla jobbade hos oss i våras så barnen i åk 2 & 3 känner henne.

I morgon måndag 24/9 är det dags för 2:orna att börja sin simträning på Filborna. Vår klass simmar måndagar & onsdagar vecka 39-43. Barnen ska ha simkläder, handduk och tvål med sig dessa dagar. De har även idrott på måndagarna men det blir ingen dusch innan de ger sig iväg till simning. Vi pratade om det i klassen i fredags och flera av eleverna hade koll på att simningen var på gång.

torsdag 27/9 åker 3:ornautflykt till Klåveröd, tillsammans med Bettis, Bodil och Rolf, för en heldag i skogen. De åker buss från skolan och beräknas vara hemma igen ca kl 15:00! Barnens ska ha med sig frukostsmörgås (att ätas vid framkomsten), lunch (om man inte beställt skolans lunch), frukt och dricka att bäras i ryggsäck. De kommer att gå en del i skogen. Tänk på att barnen har “kläder efter väder”, d.v.s. kläder så att de inte fryser el blir blöta vid regn. Stövlar kan rekommenderas.

torsdag 27/9 kommer åk 1 & 2 kommer att gå till Tallskogen på en liten miniutflykt. Barnen får gärna ha med sig en liten fika då, något att dricka och en smörgås el frukt. Vi äter lunch som vanligt på skolan sedan.

fredag 28/9 kommer åk 1 & 2 att ha utomhuslektion med personal från Kullabergs naturrum. Vi håller oss i närområdet så det behövs ingen matsäck.

Veckans arbete:

Åk1:
Svenska: Läsläxa kapitel 3. Deras läsläxa är tisdag-tisdag.
Vi fortsätter med bokstaven Ss
Matte: Addition och subtraktion inom talområdet 1-5 samt tallinjen.
Engelska: Vi tränar på kroppsord.

Åk2:
Svenska: Läsläxa med uppgifter kapitel 3. Läsläxan är onsdag-onsdag..
Vi fortsätter att skriva på vår berättelse, inledning med kompisbedömning. Vad är bra i berättelsen och vad kan utvecklas vidare?
Matte: Vi tränar subtraktion från hela tiotal och tiotalsövergång i subtraktion. Nu har vi nytta av att vara säkra på tiokompisarna.
Engelska: Vi repeterar och lär oss nya kroppsord.

Åk3:
Svenska: Läsläxa kapitel 3 med uppgifter i Nyckeln till skatten eller Drakens håla. Läsläxan är måndag-måndag.
Vi fortsätter att skriva på vår berättelse, inledning med kompisbedömning. Vad är bra i berättelsen och vad kan utvecklas vidare? Vi tränar på dubbelteckning.
Matte: Vi arbetar med sambandet addition och multiplikation.
Engelska: Vi repeterar och lär oss nya kroppsord.

Åk1-3:
SO: Religionskunskap. Vi kommer att prata om tre världsreligioner: kristendom, islam och judendom.
NO:
Åk1 jobbar med årstiderna
Åk 2 & 3 jobbar med kroppen.

Veckans läxor:
Sv Åk 2&3: Läsa Kapitel 3, med uppgifter
Sv Åk 1: Läsa kapitel 3. Välskrivning. Skriva Aa och Ss
Ma: Mattestencil

Vi önska alla en trevlig höstvecka,

Katarina och övrig personal i D-huset

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *