Vecka 40

Hej!

Vilket underbart slut vi hade på förra veckan. På torsdagen åkte åk 3 till Klåveröd. De hade en mycket trevlig dag med olika uppdrag i naturen. Samma dag gick åk 1 & 2 till Tallskogen där vi också hade det mycket trevligt!

I fredags kom Lovisa och Ibrahim från Naturum på Kullaberg för att träffa åk 1 & 2. Vi pratade om vilka djur som finns på Kullaberg samt hade parkour i naturen på andra sida Elektrogatan. Kul! Lovisa tipsade om en väsenvandring med korvgrillning uppe på KUllaberg i anslutning till Halloween. Dit är familjer välkomna!

Inlägg kommer med foton från dessa underbara dagar!

Veckan som kommer är en hel vanlig skolvecka med simning måndag och onsdag. Eventuellt kan grupptimmarna kl 13:00-14:00 komma att ställas in under simperioden, pga att vi lärare behöver hjälpa till på fritids så att den personal som varit med på simskolan får sin lunchrast. Om det blir så återkommer jag. Den här veckan har vi lektioner som vanligt.

OBS! Ingen idrott för åk 2 i morgon måndag 1/10 pga vaccinering för klasserna c-e. Vår klass vaccineras på fredag 5/10. Skolsköterskan Mia vaccinerar under dagen och vi vet inga närmare tider.

Viktigt datum: 
16/11 är det studiedag.

Veckans arbete:
Åk1:
Svenska: Läsläxa kapitel 4. Läsläxan är tisdag-tisdag. Påminnelse om att kapitlet ska läsas hemma varje dag och läseboken ska tas med till skolan på tisdagar. Vi repeterar de bokstäver och ord vi lärt oss.
Matte: Addition och subtraktion inom talområdet 1-5. Vi räknar med pengar och lär oss siffran 6.
Engelska: Vi tränar på kroppsord.

Åk2:
Svenska: Läsläxa med uppgifter kapitel 4. Läsläxan är onsdag-onsdag.
Vi fortsätter att skriva på vår berättelse. Nu fortsätter vi med händelse och slut.
Matte: Vi tränar subtraktion från hela tiotal och tiotalsövergång i addition och subtraktion. Nu har vi nytta av att vara säkra på 10-kompisarna.
Engelska: Vi repeterar och lär oss nya kroppsord.

Åk3:
Svenska: Läsläxa kapitel 4 med uppgifter i Nyckeln till skatten eller Drakens håla. Läsläxan är måndag-måndag. Vi fortsätter att skriva på vår berättelse. Nu skriver vi händelse och slut.
Matte: Vi ser sambandet upprepad addition och multiplikation. Vi tränar på 5:ans, 10:ans tabell. Även multiplikationer med 100.
Engelska: Vi repeterar och lär oss nya kroppsord.

Åk 1-3:
SO: Religionskunskap. Vi kommer att prata om tre världsreligioner: kristendom, islam och judendom.
NO:
Åk1: jobbar med årstiderna
Åk 2&3:  jobbar med kroppen.

Veckans läxor:
Sv: Läsa Kapitel 4 (med uppgifter för åk 2 och 3)
Sv åk 1: Läsläxa kap 4. Välskrivning; skriva  Aa, Ss, Mm och Oo.
Ma: Mattestencil

Önskar er alla en härlig höstvecka

Katarina

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *