Vecka 02

Hej!

Nu har vi gått två dagar på den nya vårterminen. Fantastiskt roligt att träffa alla igen och jag hoppas att alla haft det skönt. Hälsar med dessa ord alla en god fortsättning på det nya året välkomna till vårterminen 2019.

Den här första veckan har vi en lite lugnare “komma igång”-vecka där vi kommer in i en del fasta rutiner igen, pratar mycket om våra trivselregler och samarbetar. Vi tränar på huvudräkning, repeterar addition- och subtraktionstabeller, multiplikation och division, gör analog programmering i matteboken, läser m.m. Vi har även avslutat religionstemat i So för att nästa vecka börja med nordisk mytologi.

Denna termin kommer 3:orna att ha träslöjd och de började redan igår med det.
3:ornas hemkunskapen byts ut mot matematik denna termin. Fortfarande i samma grupper.

Denna termin har Kristina Lundvall kommit tillbaka efter sin mammaledighet och hon tar över klass 1-3e, där Bodil jobbade förra terminen.
På fritids har Robin Sarenvik börjat jobba då Adam är ledig denna termin. Han arbetar även som idrottslärare med de äldre eleverna, precis som Adam gjorde.

Viktiga datum:
Onsdag 16/1 har vi Öppet Hus på Högastensskolan kl 17:00-19:00. Då är ni välkomna att komma och titta på skolan. I D-huset kommer vi att berätta hur vi arbetar med år 1-3. Det är helt frivilligt för barnen att tillsammans med er föräldrar gå runt och titta på skolan. Det kan vara spännande för 3:orna att bekanta sig med mellanstadiet. Program finns på Högastensskolans blogg. Dit kommer ni via följande länk: http://xn--hgastensskolan-vpb.se/
Vecka 8 är det Sportlov.

Glöm inte att sjukanmäla era barn på Skola24 på nummer 0515-777604. Sjukanmälan ska göras varje dag barnet är frånvarande och innan kl 8:00.

Nu ser vi fram mot vårljuset,
Katarina och övrig personal i D-huset