Vecka 05

Hej!

Nu har renoveringen av våra kapprum kommit igång och eleverna fixar det bra! Lite saker har vi fått över som ingen känns vid. Vi återkommer med var ni kan ta en titt på detta när renoveringen är klar. Eleverna lägger sina kläder utanför klassrummet i det lilla köket/grupprummet så länge. Ryggsäckarna har vi i klassrummet. Senaste budet är att kapprum D1&2 kommer att bli klara på måndag vilket innebär att fritids kan återgå till sina vanliga rutiner redan på måndag eftermiddag. Vårt kapprum beräknas bli klart på tisdag. Säker är dock inget så var observant när ni kommer och lämnar/hämtar era barn.

Veckobrevet finns även på vår SITES-sida. Där även vår planering kommer dag för dag: https://sites.google.com/utb.helsingborg.se/hogastensskolan/klasser/%C3%A5k-1-3a

tisdag åker åk 3a+b till sopstationen. En del av undervisningen där sker utomhus så varma kläder behövs! Vi åker på förmiddagen så de är i skolan som vanligt 8:00-13:00. Lunch äter vi i skolan.

En del elever kommer att få en lapp ang utvecklingssamtalstider fram t.o.m. sportlovet. Jag börjar med åk 1 & 3. Passar ingen tid kommer det fler tider efter lovet. Skicka i så fall tillbaka lappen. Till samtalet är det bra om ni har fyllt i ”detta är jag” som ni hittar på Unikum under fliken samtal.

Viktiga datum:
Vecka 8 är det Sportlov.

Veckans arbete:
Åk 1:
Sv: Läsa upp läsläxan kap 13 den 29/1. Få ny läsläxa till 5/2 kap 14. Vi går igenom kap 14 på tisdag så innan dess behöver ert barn inte läsa det nya kapitlet! Mycket bättre att fortsätta läsa det kapitel som ska läsas upp i veckan. Läsläxan är tisdag till tisdag. Vi jobbar vidare med bokstäverna, skriva enkla meningar samt faktatext.
Ma: Vi fortsätter jobba med klockan.
No: Vi jobbar med vintern och djuren på vintern.

Åk2:
Sv: Läsa upp läsläxan kap 13 den 30/1. Få ny läsläxa till 6/2 – kap 14. Vi går igenom kap 14 på onsdagen så innan dess behöver ert barn inte läsa det nya kapitlet. Mycket bättre att fortsätta läsa det kapitel som ska läsas upp i veckan. Vi går igenom kapitlet på onsdag. Läsläxan är onsdag till onsdag. Vi fortsätter att jobba i arbetsboken med läsförståelse samt grammatik/stavning samt jobbar vidare med att skriva faktatext. Intervjuer står på schemat!
Ma: Vi fortsätter jobba med klockan. Vi tränar även på multiplikationstabellerna.
No: Vi går över på sinnena. Denna vecka är det känseln.

Åk3:
Sv: Läsläxa kap 13 till 28/1. Ny läsläxa till 4/2 är kap 14. Läsläxan är måndag till måndag. Vi jobbar med stavning och läsförståelse.
Ma: Vi fortsätter att jobba med klockan, digital tid och räkna med tid. Vi tränar även på multiplikationstabellerna.
No: Vi går över på sinnena. Denna vecka är det känseln.

Åk 1-3:
SO: Vi fortsätter med Nordisk mytologi. Vi följer även nyheterna i Sverige och världen.

Veckans läxor:
Sv: Denna vecka läsa kap 13. Till vecka 6 – kap 14 till nästa vecka (med uppgifter för år 2 och 3). Glöm inte skriva hur det går hemma med läsläxan i schemat “2 stars and 1 wish” = 2 saker som är bra och en sak som kan förbättras.
Stencil
Ma: Stencil

Hälsningar Katarina