Vecka 06

Hej!

Då var vi framme i vecka 6 och sportlovet vecka 8 närmar sig med rekordfart! Kapprummen är nu i princip klara. Lite efterarbete med saker som saknades samt installation av torkskåpen återstår.

Förra veckan var åk 3 på besök på soptippen. Intressant och kul tyckte alla! Många kloka frågor från barnen.

Nu har utvecklingssamtalen dragit igång i samtliga klasser. I vår klass har vi börjat med åk 1 & 3. Åk 2 får hålla sig till efter sportlovet. Lappar kommer. Då det inte finns så många tomma lokaler på skolan kan det bli svårt att hitta en plats att mötas på. Jag hoppas att alla kan vara i vårt klassrum. Ibland kan det innebära att 2 samtal är igång samtidigt i samma rum med skärmar mellan. Vi hoppas att ni har överseende med detta.

Just nu går det en del sjukdomar i huset, bl.a. förkylningar med rejäl hosta, halsont & feber samt magsjuka. Tänk på att om ert barn haft magsjuka så måste det vara hemma 2 friska dagar efter senaste kräkningen. Detta för att få stopp på smittspridningen. Tack för att ni tänker på det!

Vi påminner även er föräldrar om att det är mycket viktigt att ni sjukanmäler ert barn via skola24 alla dagar som barnet är sjukt. Detta för att alla undervisande lärare ska kunna se vilka barn som är frånvarande.
Sjukanmälan ska vara gjort innan skolan börjar kl.08 då vi börjar med att ta närvaron via skola24. Frånvaron blir annars bokfört som ogiltig frånvaro. Det är fortfarande helt ok att maila om ni vill berätta om varför ert barn är borta, men man måste även ringa skola 24. Har ni e-legitimation eller användarnamn+lösenord går det även att logga in via Helsingborg skolportalen https://skolportalen.helsingborg.se/  
Anmälan på telefon kan göras på olika språk:
Svenska 0515 777604
Arabiska 0515 776635

Observera att när registreringen är klar kommer en bekräftelse. Lägger man på luren innan kommer anmälan att avbrytas.

Vi fortsätter att ha mattestationer på fredagarna. Dessa innehåller allt från att räkna tal, problemlösning till olika sorters spel där vi tränar sånt vi håller på med eller behöver repetera. Det fungerar bra och barnen är fokuserade!

Veckan efter Sportlovet ska vi åka skridskor och det ska bli skoj! Den dagen äter vi inte mat på skolan. Därför behöver vi veta vilka som vill ha egen matsäck med sig den 28/2. Fyll i lappen som kommer med hem och lämna tillbaka. Om man inte lämnar någon lapp ser vi det som att man vill ha skolans matsäck och beställer mat till ert barn.

Information från Fritids
Fritids har ett nytt digitalt avprickningssystem där de checkar in/ut ert barn när ni lämnar/hämtar. Detta innebär att ni ofta kommer att se fritidspersonal använda ett digitalt verktyg. Nu i början tar detta lite tid. Vi ber om ert tålamod!

Viktiga datum:
Vecka 8 är det Sportlov.
28/2 åker vi skridskor.
Vecka 16 är det Påsklov
25/4 Studiedag
20/5 Studiedag
31/5 Lovdag

Veckans arbete:
Åk 1:
Sv: Läsa upp läsläxan kap 14 den 5/2. Ny läsläxa till 12/2 är kap 15. Vi går igenom kap 15 på tisdag så innan dess behöver ert barn inte läsa det nya kapitlet! Mycket bättre att fortsätta läsa det kapitel som ska läsas upp i veckan. Läsläxan är tisdag till tisdag. Vi jobbar vidare med bokstäverna, skriva enkla meningar samt faktatext.
Ma: Vi fortsätter jobba med klockan.
No: Vi jobbar med vintern och djuren på vintern.

Åk2:
Sv: Läsa upp läsläxan kap 14 den 6/2. Ny läsläxa till 13/2 är kap 15. Vi går igenom kap 15 på onsdagen så innan dess behöver ert barn inte läsa det nya kapitlet. Mycket bättre att fortsätta läsa det kapitel som ska läsas upp i veckan. Vi går igenom kapitlet på onsdag. Läsläxan är onsdag till onsdag. Vi fortsätter att jobba i arbetsboken med läsförståelse samt grammatik/stavning samt jobbar vidare med att skriva faktatext. Intervjuerna ska bli klara!
Ma: Vi fortsätter jobba med klockan. Vi tränar även på multiplikationstabellerna.
No: Vi går över på sinnena. Denna vecka är det synen.

Åk3:
Sv: Läsläxa kap 14 till 4/2. Ny läsläxa till 11/2 är kap 15. Läsläxan är måndag till måndag. Vi jobbar med stavning och läsförståelse.
Ma: Vi fortsätter att jobba med klockan, digital tid och räkna med tid. Vi tränar även på multiplikationstabellerna och division.
No: Vi går över på sinnena. Denna vecka är det synen.

Åk 1-3:
SO: Vi fortsätter med Nordisk mytologi. Vi följer även nyheterna i Sverige och världen.

Veckans läxor:
Sv: Denna vecka läsa kap 14. Till vecka 7 är det kap 15. Med skrivuppgifter för alla.
Glöm inte skriva hur det går hemma med läsläxan i schemat “2 stars and 1 wish” = 2 saker som är bra och en sak som kan förbättras.
Stencil
Ma: Stencil

Hälsningar Katarina och övrig personal i D-huset