Vecka 9

Hej igen!

Välkomna tillbaka efter lovet!

På torsdag 28/2 är det dags för årets skridskoåkning! Barnen kommer som vanligt till skolan kl 8:00. Vi åker i två omgångar upp till ishallen och likaså hem i två omgångar. Hem åker första gänget 12.15 och nästa gäng hämtas ca 12.45. När vi kommit hem slutar barnen.
Glöm inte ta med egen matsäck (ni som inte ska ha skolans) samt skridskor och hjälm ni som har. Det är bra att ha termobyxor på sig då det annars kan bli rätt så kallt. Tjocka vantar på händerna är också bra om man ramlar och någon annan kommer åkande. Det finns skridskor och hjälmar till utlåning till de som behöver låna. Vi kan dock inte garantera att dessa räcker till alla. I så fall får barnen turas om. De som ska låna skridskor behöver veta vilken storlek de har.

Utvecklingssamtalen fortsätter. Det är bra om ni har fyllt i “detta är jag” i Unikum  innan samtalet. Ni hittar det under fliken samtal i Unikum.

Vi hoppas nu att alla sjukdomar har flugit sin kos! Men om så inte är fallet så glöm inte att sjukanmäla ert barn i skola24 på nummer:
svenska: 0515-777604
arabiska: 0515-776635
English speaking version: 0515-869 46
Detta ska göras varje dag barnet är borta och innan kl 8.00. När registreringen är klar kommer en bekräftelse. Lägger man på luren innan kommer anmälan att avbrytas. Ibland kan det vara svårt att komma fram. Skicka i så fall ett mejl till mig: katarina.forsell@helsingborg.se .

Viktiga datum:
28/2 åker vi skridskor. (Egen matsäck med om man inte valt skolans)
Vecka 11 slutar alla 13.00 varje dag pga samtalsvecka på skolan.
Vecka 16 är det Påsklov
25/4 Studiedag
20/5 Studiedag
31/5 Lovdag
5/6 Skolavslutning

Information från Fritids

  • På torsdagar finns det möjlighet att få läxhjälp för fritidsbarnen mellan klockan 13.15 och 14.00.
  • Nya aktiviteter på fritids är Ordkreativitet på iPad & Korsord.
  • Ytterdörrarna till kapprummen i D-huset kommer att vara låsta mellan klockan 7.40 och 8.00. Då är fritidsbarnen ute på gården med personal. Det har varit för mycket spring, stök och hängande i hallarna.
  • Om barnen blir hämtade under mellistid önskar fritidspersonalen att ni föräldrar går till matan och hämtar de där.

Veckans arbete:
Åk 1:
Sv: Vi går igenom kap 16 på tisdag så innan dess behöver ert barn inte läsa det nya kapitlet! Läxa till 5/3. Läsläxan är tisdag till tisdag. Vi jobbar vidare med bokstäverna, skriva enkla meningar samt faktatext. Veckans bokstav är Uu. Vi jobbar med att ha skriva meningar med stor bokstav först,mellanrum mellan orden och punkt sist.
Ma: Vi fortsätter jobba med talen 11-20 nu med tiotalsövergång med talen 8 och 9, t.ex. 8+5 = , 9+3 = . Vi prata om talens värde, position – tiotal och ental.
No: Vi avslutar jobbet med vintern och djuren på vintern.
Eng: Vi tränar på att prata engelska. Provar våra loppor igen och ser ett avsnitt av Pick a colour

Åk2:
Sv: Vi går igenom kap 16 på onsdag så innan dess behöver ert barn inte läsa det nya kapitlet! Läxa till 6/3. Vi fortsätter att jobba i arbetsboken med läsförståelse. Grammatik/stavning handlar om dubbla konsonanter.  Vi obbar vidare med att skriva faktatexter.
Ma: Vi jobbar klart med kapitlet med multiplikation och börjar med talen 0-1000.
No: Vi sammanfattar och repeterar arbetsområdet om kroppen.
Eng: Vi tränar på att prata engelska och spelar in oss själva.

Åk3:
Sv: Vi går igenom ny läsläxa kap 16 i läseboken. Läxa till 4/3. Vi jobbar med stavning och läsförståelseuppgifter till läseboken.
Ma: Vi börjar jobba med bråk. Vi tränar även på multiplikationstabellerna och division samt problemlösning.
No:  Vi sammanfattar och repeterar arbetsområdet om kroppen.
Eng: Vi tränar på att prata engelska och spelar in oss själva.

Åk 1-3:
SO: Vi fortsätter med Nordisk mytologi. Vi följer även nyheterna i Sverige och världen.

Veckans läxor:
Sv: Denna vecka ingen läsläxa! Läsläxa till vecka 10 (4/3 ,5/3 ,6/3) är kap 16. Glöm inte skriva hur det går hemma med läsläxan i schemat “2 stars and 1 wish” = 2 saker som är bra och en sak som kan förbättras.
Åk 1:  läsförståelse och välskrivning
Åk 2&3: Stencil med läsförståelsefrågor till läsebokens kap 16.
Ma: Stencil

Hälsningar Katarina och övrig personal i D-huset