Vecka 10

Veckobrev vecka 10

Hej!

Vilket fantastiskt väder vi hade förra veckan! Detta utnyttjade vi flitigt med flera utelektioner i både svenska och matematik. Vi tog även en underbar promenad till Tallskogen på skolans val. Där blev det mycket grovmotorisk träning samt samspel. Vi hade också en underbar dag i ishallen!

Den här veckans idrott går i tjejernas tecken då det kommer tränare från Gantofta innebandys flicklag och håller i en träning för dem. Pojkarna har idrott ute denna vecka. Pojkarna behöver inte ha några idrottskläder med sig.

Utvecklingssamtalen fortsätter denna och nästa vecka.

Vi hälsar vår lärarkandidat Ida välkommen tillbaka för några veckors praktik (v 10-13).

Vecka 11-15 kommer år 3 att restsimma på tisdagar och torsdagar. Det innebär att det enbart är de som inte klarat simkraven för godkänt i idrott som följer med. Jag meddelar barnen vilka det berör. För de elever som detta berör kommer skolan att sluta kl 13:30 dessa dagar. De som klarar sim-målen innan simperioden tagit slut stannar kvar på skolan som vanligt (och slutar som vanligt). Under denna simperiod har inte år 3 idrott.

Viktiga datum:
Vecka 11 slutar alla 13.00 varje dag pga samtalsvecka på skolan.
Vecka 16 är det Påsklov
25/4 Studiedag
20/5 Studiedag
31/5 Lovdag
5/6 Skolavslutning

Information från Fritids

  • Fritids tar emot gamla sockar/strumpor för framtida projekt.
  • Fritids vill även ha tomma hushållsrullar för framtida projekt

Veckans arbete:
Åk 1:
Sv: Vi Läser upp och jobbar med kap 16 på tisdag. Vi går igenom kap 17 på tisdag så innan dess behöver ert barn inte läsa det nya kapitlet! Läxa till 12/3. Läsläxan är tisdag till tisdag. Vi jobbar vidare med bokstäverna, skriva enkla meningar samt faktatext. Denna vecka repeterar vi de bokstäver vi lärt oss. Vi jobbar med att ha skriva meningar med stor bokstav först,mellanrum mellan orden och punkt sist.
Ma: Vi fortsätter jobba med talen 11-20 och tiotalsövergång. Här gäller det att ha koll på alla talkompisar + 10-kompisarna!!! Vi prata om talens värde, position – tiotal och ental.
No: Vi avslutar jobbet med vintern och djuren på vintern.
Eng: Vi tränar på att prata engelska. Använder våra loppor och ser ett avsnitt av Pick a colour.

Åk2:
Sv: Vi läser upp kap 16  och går igenom kap 17 på onsdag så innan dess behöver ert barn inte läsa det nya kapitlet! Läxa till 13/3. Vi fortsätter att jobba i arbetsboken med läsförståelse. Grammatik/stavning handlar om dubbla konsonanter.  Vi jobbar vidare med att skriva faktatexter och börjar prata om instruerande text.
Ma: Vi jobbar klart med talen 0-1000 och gör en diagnos på kapitlet med multiplikation.
No: Vi sammanfattar och repeterar arbetsområdet om kroppen.
Eng: Vi tränar på att prata engelska och spelar in oss själva.

Åk3:
Sv: Vi läser upp kap 16  och går igenom kap 17 måndag. Läxa till 11/3. Vi jobbar med stavning och läsförståelseuppgifter till läseboken.
Ma: Vi fortsätter att jobba med bråk. Vi tränar även på multiplikationstabellerna och division samt problemlösning.
No:  Vi sammanfattar och repeterar arbetsområdet om kroppen.
Eng: Vi tränar på att prata engelska och spelar in oss själva.

Åk 1-3:
SO: Vi fortsätter med Nordisk mytologi. Vi följer även nyheterna i Sverige och världen.

Veckans läxor:
Sv: Läsläxa till vecka 10 (4/3 ,5/3 ,6/3) är kap 16. Glöm inte skriva hur det går hemma med läsläxan i schemat “2 stars and 1 wish” = 2 saker som är bra och en sak som kan förbättras. NY läsläxa till v 11 är kap 17.
Åk 1: Stencil; att skriva meningar och välskrivning.
Åk 2&3: Stencil med läsförståelsefrågor till läsebokens kap 17.
Ma: Stencil

Hälsningar Katarina och övrig personal i D-huset