1:a april

Idag har barnen försökt lura oss hela tiden.

Men hämden är som bekant ljuv.

Efter lunch gav jag eleverna ett ”nytt test från Skolverket”, som vill kolla upp elevernas handstil i Sverige – både med rätt & fel hand! Åk 2 & 3 fick börja med fel hand medan åk 1 fick skriva med rätt hand utifrån motiveringen att det är 2 år kvar att träna! Men, men några 1:or ville inte vara sämre och gav sig, med liv och lust, in på att försöka skriva orden med fel hand… och detta dessutom på tid! Max 3 min!

Orden var mycket konstiga, så kallade nonsens ord. Men mycket fokuserade elever satte genast fart! Jag gick samtidigt runt och bedömde främst 3:ornas ”test”… ”Bra där, det är klart godkänt! sa jag.”

När timern ringde fick de lägga pennorna ifrån sig och vända pappret. Som en sista koll att allt var med bad jag eleverna att gå fram till fönstret, lägga pappret upp och ner mot det och se om de själva kunde läsa vad de skrivit…

”April april din dumma sill…”

Oj, vad vi skrattade tillsammans!