Vecka 43

Hej!

Förra veckan avslutades på allra bästa sätt! Klassen fick så mycket beröm från Peter som vikarierade för mig på torsdagen. Det delades ut guldstjärnor flera gånger om. De flesta ville ha den i pannan medan andra föredrog på tröjan! Klassen tog även vår nya lärarstudent till sina hjärtan och lyssnade på henne som om hon varit i klassen förut!

Denna vecka händer det en hel del saker på skolan och i klassen:

  1. Den 24/10 är det FN-dagen och vi har två konserter på skolan. På förmiddagen sjunger de för skolans elever och personal. Kl 17:30 är det konsert i skolans idrottshall för föräldrar, syskon och släktingar. Kvällskonserten är frivillig för barnen att delta i och ni har fått hem en lapp ang deltagande. Vi kommer att använda våra flaggtröjor som finns på skolan. Vi arbetar även med FN och barnkonventionen denna vecka.
  2. Vecka 43 har vi även en studie- och yrkesvecka på hela skolan. Vi kommer att prata om olika yrken och vad man behöver kunna i olika yrken. Vi kommer även att prata om våga välja själv och inte alltid välja som kompisarna gör.
  3. Fredag 25/10 kommer vi att ha en liten Halloweenfest. De barn som vill får gärna klä ut sig. Dock inga masker för ansiktet! Vi tänkte avsluta dagen med en fika. Många barn erbjöd sig att både baka till klassen, ta med snacks och  dricka. De måste bestämma med er föräldrar först och återkomma om det är ok. Det går bra att mejla mig också: katarina.forsell@helsingborg.se . VIKTIGT! Om man ska baka eller ta med kakor/snack är det viktigt att ingenting innehåller nötter pga allergier. Bakar ni så skicka gärna med en innehållsförteckning så vi vet vad kakorna innehåller.

Den 8/11 kommer vi att ha “En gammeldags skoldag”. Vi kommer att försöka efterlikna hur en skoldag kunde se ut i Sverige för 100-150 år sedan. Barnen får då klä sig gammeldag samt ha matpaket med sig (de som avbeställt skolans mat). Vet man inte hur man kan klä sig så titta på Emil, Madicken eller Barnen i Bullerbyn.

Viktiga datum:
24/10 – Vi firar FN-dagen med en FN-konsert. Både dagtid för skolan elever & kl 17:30 för föräldrar, syskon & släktingar. Informationslapp delades ut i fredags.
v 40, 41, 42, 43 & 45 – simning för åk 3. De slutar ca 13:30.
v 40, 41, 42, 43 & 45 – åk 2 & 3 byter dag för extralektion.
v 44 – LOV. Ingen skola.
14/11 – Studiedag. Ingen skola. Fritids är öppet.

I skolan arbetar vi just nu med:
År1:
Sv:
Vi arbetar klart och repeterar. Jag lyssnar på kap 7 som varit läxa och vi går igenom kap 8 som blir läxa till v 45.
Ma: Talet 8 och repetition av subtraktion.
Eng: Pick a colour

År2:
Sv: Vi arbetar klart och tränar på argumentation. Jag lyssnar på kap 7 som varit läxa och vi går igenom kap 8 som blir läxa till v 45.
Ma: Multiplikation, tabell 5 samt repetion av tabell 2 & 10.
Eng: Pick a colour

År3:
Sv: Arbetar klart. Skriver spöksaga. Jag lyssnar på kap 5 av Drakens håla. Ny läsläxa kommer på tisdag.
Ma: Vi fortsätter att arbetar med multiplikation, nu tabell 7.
Eng: Vi lär oss några yrken på engelska.

År 1-3
So: Vi fortsätter vårt tema om närmiljön, människans uppkomst och hemortens historia. Vi jämför förr i tiden med nu. Vi gör tidslinjer. Pratar om yrken förr i tiden.
No åk 1: Vi fortsätter temat om året/årstider/djur/växter.
No åk 2-3: Vi fortsätter temat om Rymden.

Veckans läxor:
(
Läxorna ska lämnas in senast fredagar förutom läsläxan som är till resp. extralektionsdag)
Åk 1: Kap 7 till 21/10. Kap 8 till 4/11 (Läs INTE kap 8 hemma före genomgång).
Åk 2: Kap 7 till 23/10 samt kap 8 till 6/11. (Läs INTE kap 8 hemma före genomgång). Inkl skrivuppgift i röd skrivbok.
Åk 3: Kap 5 Drakens håla till 22/10. Ny läsläxa till 5/11. Inkl skrivuppgift i röd skrivbok.
Åk 1-3: Mattestencil + Stencil i svenska/so ang “Mitt namn”. Barnen i åk 1 behöver hjälp med att skriva svaren, tack. 

Glöm inte att sjukanmäla ert barn i skola24 via webben eller på nummer 0515-777604. Sjukanmälan ska göras varje dag barnet är borta och innan kl 8.00.Ser vi fram emot en ny fin vecka tillsammans med era barn,

Hälsningar Katarina & övrig personal i D-huset
katarina.forsell@helsingborg.se
Telefonnummer till D-huset 042-107605