Vecka 04

Hej!

Vilket underbart slut vi fick på veckan med en fredag som spenderades till stora delen utomhus! 

Under veckan som kommer kommer det tider för utvecklingssamtal. Precis som i höstas kommer tiderna för bokning att ligga i Unikum. Jag skickar ett mejl till er när de är på väg. Önskar ni ha med mentor från fritids vid samtalen är det redan nu bra om ni mejlar mig och talar om detta så vi kan synka tider tillsammans. Mentor från fritids i vår klass är Adam och Paula. Min mejl är: katarina.forsell@helsingborg.se .

Vecka 6 är det samtalsvecka på skolan och samtliga klasser på skolan slutar då kl 13:00 hela veckan. (Åk 2 som simmar slutar när de kommer tillbaka från simhallen ca 13:40).

Viktiga datum:
v 3-7 – simning för åk 2, tisdagar & torsdagar! De slutar 13:30-13:45.
v 6 – Samtalsvecka på skolan och inga extralektioner. Alla slutar 13.00 hela veckan, utom åk 2 som simmar tisdagar & torsdagar (se tider ovan).
v 8 – Sportlov. Skolan stängd. Fritids öppet.
v 15 – Påsklov

I skolan arbetar vi just nu med:
1:or
Sv: Jag lyssnar på kap 14 och går igenom kap 15 som blir läxa till v 05. Denna vecka repeterar vi bokstäverna Ii, Tt, Vv & Dd. Vi fortsätter att tränar på att skriva korta meningar och lätt läsförståelse.
Ma: Klockan hel och halvtimmar & repetition av talen 0-12.
Eng: Pick a colour.

2:or
Sv: Jag lyssnar på kap 14 och går igenom kap 15 som blir läxa till v 05. Vi fortsätter jobba i vår arbetsbok med läsförståelse, ordklasser, att bygga ut meningar samt att skriva texter.
Ma: Klockan – hel, halvtimme, kvart över, 5 över, 10 över & 20 över. Beräkna hur mycket klockan är om en halvtimme/hel timme etc. Vi påbörjar nytt område i veckan.
Eng: Pick a colour.

3:or
Sv: Jag går igenom ny läsläxa på tisdag som blir läxa till v 04. Vi jobbar med läsförståelse, grammatik (bygga ut meningar & skiljetecken). Vi skriver till bildserier.
Ma: Klockan digital tid, att koppla ihop digital och analog tid med varandra samt att räkna tid. Vi påbörjar nytt område i veckan.
Eng: Muzzy och boken Small Steps1. 

År 1-3
So: Människans uppkomst, nyheter & traditioner.
No åk 1: Vi fortsätter temat om året/årstider/djur/växter.
No åk 2-3: Vi börjar jobba med djur & natur bl.a. indelningar, näringskedjor & livscykler.

Läxor:
Åk 1:
Sv: Magiska Kulan kap 14 till 20/1 samt kap 15 till 27/1 (Läs INTE kap 15 hemma före genomgång). Inkl uppgift i röd skrivbok.
Stavning, stencil.
Ma: Träna på klockan, stencil.

Åk 2:
Sv: Diamantjakten Kap 14 till 22/1 samt kap 15 till 29/1 (Läs INTE kap 15 hemma före genomgång). Inkl skrivuppgift i röd skrivbok.
Stavning, stencil.
Ma: Träna på klockan, stencil.

Åk 3:
Sv: Emil del 1&2 till tisdag 21/1. Nya uppgifter kommer på tisdag. Inkl skrivuppgift i röd skrivbok.
Stavning, stencil.
Ma: Träna på klockan, stencil.

Glöm inte att sjukanmäla ert barn i skola24 via webben eller på nummer 0515-777604. Sjukanmälan ska göras varje dag barnet är borta och innan kl 8.00. Det fungerar även bra att sjukanmäla sitt barn via Unikum.

Ser vi fram emot en ny fin vecka tillsammans med era barn,
Hälsningar Katarina & övrig personal i D-huset
katarina.forsell@helsingborg.se
Telefonnummer till D-huset 042-107605