Vecka 6

Hej!

Då lägger vi ytterligare en trevlig vecka bakom oss och ser fram emot en ny tillsammans. Samtalen är nu igång och bokningen via Unikum har fungerat mycket bra! Ni som jag tycker förhoppningsvis att det är skönt med lite färre lappar att hålla reda på! 😉 Jag vill dock påminna er om att även gå in fylla i de gula “gubbarna” i Unikum innan samtalet. De ligger en bit ner under samtalet under “Detta är jag”. För de elever som går på fritids finns även en flik “Utveckling och lärande på fritidshem”. Bra om ni även fyller i gula “gubbarna” där också! Där finns även rutor som ni kan skriva i ang. vad ert barn gillar att göra på fritids, skulle vilja göra samt vad de vill lära sig där. Klassens mentorer kommer att gå in och läsa där. 

Jag påminner även om att eleverna slutar kl 13:00 hela denna vecka pga samtalsvecka.

Här kommer ytterligare en påminnelse… Ni som föräldrar ska ha fått hem ett brev från Skolinspektionen med info samt inloggningsuppgifter ang en enkät som de vill att samtliga föräldrar ska fylla i. Glöm inte fylla i den!  

I veckan har vi aktualiserat vikten av handtvätt p.g.a. att det går magsjuka, springmask, förkylningar samt influensa i skolan just nu. Vi påminner dagligen i skolan om att tvätta händerna ofta och noga. Efter att ha sett veckans Lilla Aktuellt Skola där de pratade om Coronaviruset avslutade vi veckan med ytterligare en diskussion kring olika smittor och hur vi bäst kan undvika att bli smittade av förkylningar, influensa m.m. Vi återkom till vikten av rena händer (även under naglarna).  

Idrottslärarna hälsar att 3:orna gärna får kommer ombytta på onsdagsmornarna pga att ingen vuxen kan kolla i omklädningsrummen förrän strax innan kl 8. Detta för att hinna ha så mycket idrott som möjligt den timme lektionen varar! Efter lektionen ska de duscha och byta till vanliga kläder. Denna vecka är det dock ingen idrott för 3:orna då vi ska få en föreläsning om hur hjärnan fungerar.

Viktiga datum:
v 3-7 – simning för åk 2, tisdagar & torsdagar! De slutar 13:30-13:45.
v 6 – Samtalsvecka på skolan. Alla slutar 13.00 hela veckan, utom åk 2 som simmar tisdagar & torsdagar och sluta när de kommer tillbaka ca 13:40.
v 8 – Sportlov. Skolan stängd. Fritids öppet.
v 15 – Påsklov
v 11-20 – Provperiod Nationella prov åk 3. Ingen ledighet beviljas då!

Info från fritids

  • Det anordnas idrottsaktiviteter för fritidselever på måndagar. Eleverna behöver ha innegympadojjor med sig då.
  • Tomma hushållsrullar behövs till fritids för framtida pyssel.
  • GLÖM INTE att lämna tillbaka lappar ang närvaro vid lov & studiedagar! 

I skolan arbetar vi just nu med:
1:or
Sv: Ny bokstav är Kk. Vi fortsätter att tränar på att skriva korta meningar och lätt läsförståelse. Ingen ny läsläxa förrän nästa vecka!
Ma: Vi jobbar vidare med talen 0-20. Börjar så smått att räkna med 10-talsövergång. (Nu blir det viktigt att kunna alla talkompisar till talen 0-10)
Eng: Pick a colour.

2:or
Sv: Vi fortsätter jobba i vår arbetsbok med läsförståelse, ordklasser, att bygga ut meningar samt att skriva texter. Ingen ny läsläxa förrän nästa vecka!
Ma: Vi jobbar vidare med multiplikation, tabell 3 & 4.
Eng: Pick a colour.

3:or
Sv: Vi jobbar med läsförståelse, grammatik, bygga ut meningar, ordklasser & skiljetecken. Vi skriver olika sorters texter.
Ma: Vi jobbar vidare med bråk och lär oss bl.a. att addera och subtrahera bråk. Vi jobbar vidare med att storlekssortera bråk.
Eng: Muzzy och boken Small Steps1. 

År 1-3
So: Människans uppkomst, nyheter & traditioner.
No åk 1: Vi fortsätter temat om året/årstider/djur/växter.
No åk 2-3: Vi börjar jobba med djur & natur bl.a. indelningar, näringskedjor & livscykler.

Veckan ord, som ska tränas att stavas:

Åk 1
är
kan
hon
får
glad
skola
men
vara
sitta
vill

Åk 2
morgon
tidning
artikel
gömma
stängde
väska
lurad
nalle
diamant
paff

Åk 3
hissat
Danmark
flaggstång
bredvid
snickarboden
lingonsylt
brädstumpar
ordentligt
trägubbe
växt

Läxor;
Läsläxan är till respektive grupplektionsdag. Övriga läxor är till fredagar. Påminn era barn att ha den lilla boken för veckans ord med sig senast varje fredag. Veckans ord utgår från läseböcker/läsläxor.
Åk 1:
Sv:
Magiska Kulan kap 16 till 10/2. Inkl uppgift i röd skrivbok.
Veckans ord – Stavning, lapp.
Ma: stencil.

Åk 2:
Sv: Diamantjakten kap 16 till 12/2. Inkl skrivuppgift i röd skrivbok.
Veckans ord – Stavning, lapp.
Ma: Stencil.

Åk 3:
Sv: Läsläxa Emil del 3 + uppgifter i röd skrivbok till 11/1.
Veckans ord – Stavning, lapp.
Ma: Stencil. 

Glöm inte att sjukanmäla ert barn i skola24 via webben eller på nummer 0515-777604. Sjukanmälan ska göras varje dag barnet är borta och innan kl 8.00. Det fungerar även bra att sjukanmäla sitt barn via Unikum.

Ser vi fram emot en ny fin vecka tillsammans med era barn,

Hälsningar Katarina & övrig personal i D-huset
katarina.forsell@helsingborg.se
Telefonnummer till D-huset 042-107605