Vecka 14

Hej!

OM ert barn är hemma från skolan så glöm inte att frånvaroanmäla ert barn i skola24 via webben eller på nummer 0515-777604. Sjukanmälan ska göras varje dag barnet är borta och innan kl 8.00! Det fungerar även bra att sjukanmäla sitt barn via Unikum.

Denna vecka blir det en del påskpyssel. Vi fortsätter även att prata om Påsken.

För er som är hemma finns denna film att se https://youtu.be/nTgpoLP5DGE om Påsken. Har du inte tittat på den innan så är det dags denna vecka. Skriv fakta om de olika dagarna i Påsken i din röda skrivbok. 

På fredag avslutar vi veckan med att gå till Tallskogen och leka. De barn som vill får gärna klä ut sig. Vi äter lunch som vanligt i skolan.

Det har förekommit en del användande av mobiltelefoner i skolan på sista tiden. Särskilt i anslutning till skoldagens slut. En del barn har tagit bilder och filmat. Ibland har barn & personal som råkat passera kommit med, främst i kapprum eller på skolgården. Dessa kort/filmer har sedan dykt upp på olika sociala medier som t.ex. TikTok och Snapchat. Detta är inte ok då alla inte vill/får vara med på bild/film! Därför har vi nu bestämt att barnen inte får använda sina mobiltelefoner på skolans område! 

På grund av nya direktiv kring matservering har vi i veckan ändrat på våra rutiner i matsalen. Alla barn sätter sig nu först vid borden. Därefter tar vi vuxna fram barnen ett i taget och serverar dem mat. 

Alla barn ska ha sina matte- och svenskböcker i sina skolväskorna varje dag utifall de blir sjuka eller något annat inträffar. Det är dock viktigt att böckerna följer med ert barn till skolan varje dag de är här då de används nästan dagligen.

Dagens skoluppgifter uppdateras varje dag på vår Site. Era barn vet hur denna fungerar då vi använder den dagligen i skolan. Länk till Siten hittar ni under fliken planering överst här i bloggen. Det är viktigt att barnen även läser där hemma varje dag.

Varje torsdag vill jag att de barn som är hemma mailar mig och visar vad de jobbat med under veckan. Ta gärna ett foto och skicka. Mina kontaktuppgifter finns under fliken “kontakta oss” i bloggen http://klass1-3a.se

Det är också viktigt att ni kommer till skolan och hämtar hem nytt material till ert barn en gång/vecka. Då går det också bra att lämna in de stenciler som blivit gjorda hemma. Mejla mig gärna för att bestämma dag & tid så att jag är i klassrummet när ni kommer. Det går även bra att komma överens om att jag lämnar material på hyllan i kapprummet.

Under veckan har jag sammanställt ett dokument kring de appar & webbsidor vi använder i skolan. Dokumentet heter “Digitala resurser” och ni hittar det här: https://docs.google.com/document/d/1yHUrXmwQOxyijN9aHRt7niu9QQz-SdNYvLvvdLkFoWI/edit?usp=sharing . Jag kommer även att lägga det på en sida häri bloggen.
Jag har utgått ifrån de appar & webbsidor som vi vanligtvis använder och som kan dyka upp i planeringen. En del användarnamn & lösenord behöver ni får av mig. Mejla mig så fixar jag det. Hör även gärna av er om det är något som behöver justeras i dokumentet. Dokumentet är ett levande dokument som jag ändrar i allt eftersom nytt tillkommer eller gammalt försvinner.

De barn som är hemma kan få låna med sig sin iPad hem. Ni som vårdnadshavare måste först godkänna via mejl till mig att ni tar ansvar för iPaden, d.v.s. att den kommer tillbaka till skolan och är hel. Detta gäller under rådande situation! 

De nationella proven för år 3 är inställda pga rådande omständigheter. Vi kommer dock att genomföra dem ändå för att  använda dem som bedömningsunderlag. 

När det gäller idrotten vill vi att barnen har med sig både kläder och handduk för inneidrott och ordentliga utekläder så att vi kan vara ute. Är vädret fint är vi ute och har idrott. Än så länge byter barnen inte om till uteidrottskläder.

Viktiga datum:
v 15 – Påsklov
13/4 – Lovdag; Annandag Påsk – helgdag, skola & fritids stängt.
14/5 – Studiedag! Ingen skola. Fritids öppet.
21/5 – Kristi Himmelfärdsdag – helgdag, skola & fritids stängt.
22/5 – Lovdag.

I skolan arbetar vi just nu med:
1:or
Sv: Ny bokstav Ff. Vi fortsätter att tränar på att skriva korta meningar, både som berättelser och faktatext, och arbeta med lätt läsförståelse. Lyssna på kap 22 i läsläxan. Ingen ny läsläxa denna vecka. Läs gärna hemma ändå.
Ma: Vi börjar med geometri/mäta.
Eng: Muntlig engelska.

2:or
Sv: Vi fortsätter jobba i vår arbetsbok. Lyssna på kap 22 i läsläxan. Ingen ny läsläxa denna vecka men läs hemma ändå! Vi jobbar med sagoskrivning, presens (= nutid) & preteritum (= dåtid).
Ma: Vi jobbar med geometri & mäta.
Eng: Muntlig engelska.

3:or
NP: Vi fortsätter med dess prov.
Sv: Vi jobbar med läsförståelse, grammatik, bygga ut meningar, ordklasser & skiljetecken. Tj-ljudet. Vi jobbar med att skriva berättande texter & faktatexter.
Ma: Vi jobbar med geometri & mäta.
Eng: Small Steps 1.

År 1-3
So: Vi lär oss om Påsken. Vi lyssnar på nyheter & pratar om traditioner.
No åk 1: Vi fortsätter temat om året/årstider/djur/växter. Vi har kommit till våren. Vi planterar & lär oss om blommans livscykel.
No åk 2-3: Vi börjar jobba med djur & natur bl.a. indelningar, näringskedjor & livscykler.

Läxor;
Läsläxan är till respektive grupplektionsdag. Övriga läxor är till fredagar.
Påminn era barn att ha den lila boken för veckans ord med sig senast varje fredag. Det går utmärkt att ta den med sig så snart den är påskriven av er.
Åk 1:
Sv: Magiska Kulan kap 22 till 30/3. Inkl uppgift i röd skrivbok.
Ma: stencil 

Åk 2:
Sv: Diamantjakten kap 22 till 31/3. Inkl skrivuppgift i röd skrivbok.
Ma: Stencil 

Åk 3:
Det kan komma repetitionsläxor inför NP. Läsförståelse, skrivläxa eller mattestenciler.
Sv: Läsa – läs valfri bok hemma. Berätta om den när du läst klart.
Ma: Stencil 

Ha en bra vecka allihop,
Hälsningar Katarina & övrig personal i D-huset
katarina.forsell@helsingborg.se
Telefonnummer till D-huset 042-107605