Vecka 16

Hej!

Välkomna tillbaka efter påsklovet! Denna vecka repeterar vi en del samt sätter igång med sånt vi påbörjade innan påsk.

Vi fortsätter att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer. OM ert barn är hemma från skolan så glöm inte att frånvaroanmäla ert barn i skola24 via webben eller på nummer 0515-777604. Sjukanmälan ska göras varje dag barnet är borta och innan kl 8.00! Det fungerar även bra att sjukanmäla sitt barn via Unikum.

Veckan innan Påsk avslutades med en påskmysdag där vi var ute och lekte samt mös tillsammans med popcorn och påskmust sista lektionen. Vi såg då klart “Mysteriet på Greveholm” via svtplay. 

Jag får väl även avslöja aprilskämtet jag hade i klassen den 1 april om att vi i Sverige skulle utöka vårt alfabet till 30 bokstäver. Genom att skapa en gemensam bokstva för sj-, sk, stj-, skj-, sch-, sh-, -g & ch- skulle stavningen underlättas. Barnen tog sig an uppgiften med stor entusiasm och jag fick många fina förslag att skicka vidare till denna tävling… April, april… sa jag nästa dag! 🙂

Vi fortsätter med utomhuslektioner i olika ämnen så det är viktigt att barnen har kläder efter väder varje dag! Vi fortsätter även med NP i åk 3. De är ju inställda nationellt men vi kommer att använda dem som ett bedömningsunderlag. Vi påbörjar även bedömningsstödet i Sv & Ma som ska göras med åk 1 innan sommaren. 

På idrotten utgår vi ifrån utelektion i vanliga utekläder men vi vill att barnen har med sig idrottspåse med inneidrottskläder och handduk ifall vädret blir för trist. Vi återkommer när barnen ska ha uteidrottskläder med sig. 

För er som även använder skolans digitala resurser hemma har jag gjort ett nytt dokument med länkar till olika instruktionsfilmer. Länken ligger under fliken “Digitala resurser” här i bloggen.

Viktiga datum:
1 /5 – Första maj – helgdag, skola & fritids stängt..
14/5 – Studiedag! Ingen skola. Fritids öppet.
21/5 – Kristi Himmelfärdsdag – helgdag, skola & fritids stängt.
22/5 – Lovdag.
9/6 – Skolavslutning. 

I skolan arbetar vi just nu med:
1:or
Sv: Vi repeterar de bokstäver vi lärt oss. Vi fortsätter att tränar på att skriva korta meningar, både som berättelser och faktatext, med stor bokstav i början av meningarna och punkt i slutet. Vi arbeta med lätt läsförståelse.
Ma: Vi fortsätter med geometri/mäta.
Eng: Pic a colour.

2:or
Sv: Vi fortsätter jobba i vår arbetsbok. Vi skriver texter med fokus på att börja varje mening med stor bokstav samt avsluta med punkt.
Ma: Vi jobbar vidare med geometri & mäta.
Eng: Pic a colour.

3:or
NP: Vi fortsätter med dess prov för att ha som ett bedömningsunderlag.
Sv: Vi jobbar med läsförståelse, grammatik, bygga ut meningar, ordklasser & skiljetecken. Tj-ljudet. Vi jobbar med att skriva berättande texter & faktatexter.
Ma: Vi jobbar vidare med geometri & mäta.
Eng: Muzzy & Small Steps 1.

År 1-3
So: Vi lär oss om istiden. Vi lyssnar på nyheter & pratar om traditioner.
No åk 1: Vi fortsätter temat om året/årstider/djur/växter.
No åk 2-3: Vi jobba vidare med djur & natur bl.a. indelningar, näringskedjor & livscykler.

Läxor;
Tar paus denna vecka. Läs gärna hemma ändå. 

GLÖM INTE FRÅNVAROANMÄLA I SKOLA24 INNA KL 8:00!

Ha en bra vecka allihop,
Hälsningar Katarina & övrig personal i D-huset
katarina.forsell@helsingborg.se
Telefonnummer till D-huset 042-107605