Vecka 36

Hej!

Även 2:a veckan har förflutit bra. Vi har en bra stämning i klassen och det jobbas på bra. Vi pratar mycket om hur vi vill ha det i klassen och hur vi ska lyckas med detta. Detta fortsätter vi med att prata om även framöver.

2:orna har fått en lapp ang vaccinering och nästan alla har nu lämnat den. Sista dagen att lämna lappen är på tisdag 1/9.

Åk 1 och 2: På torsdag, 3/9, ska jag på en utbildning. Jag går 13:30. Adam (vår fritidsmentor) är kvar i klassen då. Det går bra att hämta sina barn som ej ska vara på fritids kl. 13:30. (åk 3 har slöjd som vanligt)

Veckobrevet kommer framöver att läggas på Unikum samt i på vår Site: https://sites.google.com/utb.helsingborg.se/hogastensskolan/klasser/åk-1-3a?authuser=0 . Jag lägger även en länk hit på bloggen.

Eftersom veckobrevet i Unikum kommer via mejl är det viktigt att ni kontrollerar att er mejladress stämmer samt ändrar den om så inte är fallet.

vår Site ligger även vår dagliga planering. Den uppdateras varje em/kväll. Ibland ändras den även under dagen då saker kan förändras med kort varsel. Är ert barn frånvarande från skolan är det bra att gå in där för att se vad som har blivit gjort i skolan.

Bloggen, http://klass1-3a.se , kommer jag i framtiden att använda för att visa vad vi gör i vårt dagliga arbete i skolan. Det går bra att prenumerera på inlägg där. Vill ni se vad vi gör i skolan har jag även en lärarinstgram som heter “frokenkatta” /Katarinas.klassrum, https://www.instagram.com/frokenkatta/ . Ni får gärna följa mig där.

Viktiga datum:
21/9 – Studiedag. Fritids är öppet.
30/9 – Vaccinationsdag för åk 2.
23/10 – Studiedag. Fritids är öppet.
v 44 – Höstlov. Ingen skola.
18/12 – Julavslutning
11/1-21 – Studiedag. Fritids öppet.
12/1-21 – Studiedag och fritids stängt.
13/1-21 – Terminsstart för vårterminen.

Information från fritids
Information samt planering kommer att ligga på fritids site. Dit kommer ni via denna länk: (länken finns även på bloggen) https://sites.google.com/utb.helsingborg.se/hogastensskolan/klasser/fritids?authuser=0 

I skolan arbetar vi just nu med:
Åk 1:
Sv: Veckans bokstav är Mm. Vi lär oss även ordbilderna jag & ser. (Förra veckans bokstav var Oo.)
Ma: Talet 2 & 3.
No: Årstiderna

Åk 2:
Sv: Läsförståelse, återberätta, synonymer. (Förra veckan jobbade vi med sammansatt ord)
Ma: Addera ental & tiotal. (Vi pratar även om skillnaden på orden samt vad orden betyder)
No: Kroppen

Åk 3:
Sv: Ordförståelse, jämföra text. Genomgång av ny läsläxa, kap 2 i Robin.
Ma: Talen 0-1000.
No: Kroppen

Åk 1-3:
So: Värdegrund, regler och normer. Nyheter.
Eng: Muzzy. Åk 3 arbetar i boken Small Steps.

Läxor:
Åk 2:
Läsläxan är till torsdagar. Kap 1 till 3/9.
Åk 3:
Läsläxan är till måndagar. De har kap 1 till imorgon 31/8. Kap 2 är till 7/9.

Som vanligt sjukanmäler ni ert barn i skola24 via webben eller på nummer 0515-777604. Sjukanmälan ska göras varje dag barnet är borta och innan kl 8.00. Det fungerar även bra att sjukanmäla sitt barn via Unikum.

Ser vi fram emot en ny fin vecka tillsammans med era barn,
Hälsningar Katarina & övrig personal i D-huset
katarina.forsell@helsingborg.se
Telefonnummer till D-huset 042-107605