Vecka 35

Hej!

Då var vi igång och första veckan avklarad! Allt har fungerat fint och vi har haft en trevlig vecka med lite skolarbete och samarbetsuppdrag, med tema teknik, varje dag. Nästa vecka kör vi igång enl schema de flesta dagar.

Detta veckobrev kommer lite tidigare och jag kommer att lägga det både på bloggen, vår Site, i Unikum och mejlar (när nya mejllista är klar…). Allt för att nå så många som möjligt med vad som händer nästa vecka.

En del information har dykt upp i sista sekunden… Även schemat har dröjt pga ändringar som behövde göras…

Redan på tisdag 25/8 är det dags för barnen att fotograferas. Så kamma håret lite extra till denna dag. Detta betyder att det inte är någon idrott denna dag för åk 1

Den 21/9 är det studiedag och skolan är stängd. Fritids är öppet som vanligt för de barn som är inskrivna där. Övriga viktiga datum står längre ner i veckobrevet.

Åk 2 & 3, som har idrott på måndagar, behöver inte ha idrottskläder denna första vecka. Bettis meddelar dock att era barn ska ha springvänliga skor till sin idrottsdag.

Schematiderna har också blivit färdiga och kommer här:

Måndagar: kl 08:00 – 13:00, åk 3 har grupplektion och slutar kl 13:25, åk 2 & 3 har idrott
Tisdagar: kl 08:00 – 13:00, åk 1 har grupplektion och slutar kl 13:30, åk 1 har idrott.
Onsdag: kl 08:00 – 13:00, åk 2 har grupplektion och slutar kl 13:30.
Torsdag: kl 08:00 – 13:45, åk 3 har slöjd.
Fredag: kl 08:00 – 13:00

Viktiga datum:
25/8 – Fotografering.
21/9 – Studiedag. Fritids är öppet.
23/10 – Studiedag. Fritids är öppet.
v 44 – Höstlov. Ingen skola.
18/12 – Julavslutning
11/1-21 – Studiedag. Fritids öppet.
12/1-21 – Studiedag och fritids stängt.
13/1-21 – Terminsstart för vårterminen.


Vår klass har Adam som fritidsmentor för de elever som går på fritids. Det betyder att han är knuten till oss och bl.a. kommer in varje dag för att checka av vilka barn som ska vara på fritids samt informera om vad som händer på fritids. Det går bra att be om att Adam är med på ert barns utvecklingssamtal. Meddela då mig det så tidigt som möjligt så att jag beräknar rätt tid för samtalet. Min mejl finns längst ner i brevet.

På grund av rådande omständigheter så blir det inget föräldramöte… Vi kommer därför att starta extra tidigt med utvecklingssamtalen. För nya åk 1 kommer det en lapp om olika tider. Åk 2 & 3 där kommer tiderna som vanligt i Unikum.

Välkomstbrev från fritids finns här: https://docs.google.com/document/d/14WVg8d6cP2JgQ2BZNmfklWg9NvGqKW1o03YFMZg-Hf0/edit.
Jag kommer även att lägga länken i bloggen. 

Klassens, 1-3A, planering finns precis som förra året även den på Sites, men på vår sida. Vi uppdaterar den varje kväll och ändrar ibland även under dagen då oförutsedda saker ibland händer… Ämnena kommer efterhand nästa vecka… https://sites.google.com/utb.helsingborg.se/hogastensskolan/klasser/åk-1-3a?authuser=0 

Slutligen ett stort TACK till er föräldrar som respekterar vår regel om att vänta utomhus vid skoldagens slut, i dessa tider. Kom ihåg att det bara är att skicka in barnet för att hämta mig om det finns något viktigt att säga så kommer jag ut så snabbt jag kan!

Som vanligt sjukanmäler ni ert barn i skola24 via webben eller på nummer 0515-777604. Sjukanmälan ska göras varje dag barnet är borta och innan kl 8.00. Det fungerar även bra att sjukanmäla sitt barn via Unikum.

Ser vi fram emot en ny fin vecka tillsammans med era barn,
Hälsningar Katarina & övrig personal i D-huset
katarina.forsell@helsingborg.se
Telefonnummer till D-huset 042-107605